ГоловнаСуспільствоЖиття

Бойовики на Донбасі навчають дітей поводитися зі зброєю в "патріотичних" таборах

Через ці табори пройшли "навчання" понад 5 тисяч дітей.

Бойовики на Донбасі навчають дітей поводитися зі зброєю в "патріотичних" таборах
Фото: Сегодня

Більш ніж 5 тисяч дітей в окремих районах Донецької і Луганської областей пройшли навчання в так званих "патріотичних таборах, де навчають поводитися зі зброєю і виховують ненависть до України.

Про це повідомив представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми побачили, як окупанти залучають дітей до військового конфлікту. Вони розгорнули цілу мережу таборів так званого патріотичного виховання. Знаєте, що це за виховання? Це любов до "русского мира" і ненависть до українців, до України", - сказав він на форумі, присвяченому 70-річчю Загальної декларації прав людини.

За словами представника омбудсмена, за результатами моніторингу ситуації в ОРДЛО вдалося встановити, що в таких таборах дітям, починаючи з 9 років, дають у руки автомати, вчать складати і розкладати їх.

"Через ці табори пройшли навчання понад 5 тисяч дітей", - підкреслив Лисянський.

Нагадаємо, в російському Санкт-Петербурзі учням четвертого класу дали домашнє завдання - написати твір "Лист батькові на фронт".

Раніше, в жовтні, в окупованій Керчі школярів приймали в "козаки" і "загін друзів ФСБ". А на День міста в Джанкої діти показували мілітаристські сценки з убивствами.

В окупованому проросійськими бойовиками Донецьку в одній зі шкіл поставили театралізовану виставу, в якій школярі з георгіївськими стрічками, одягнені в камуфляжні костюми, імітували розстріл українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram