ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові оштафували трьох поляків, які намагалися влаштувати підпал на Личаківському кладовищі

Їм доведеться заплатити по 8,5 тис гривень.

У Львові оштафували трьох поляків, які намагалися влаштувати підпал на Личаківському кладовищі
Фото: Скриншот видео

У Львові Личаківський районний суд оштрафував трьох польських студентів, які намагалися підпалити фаєри і влаштувати акцію на Личаківському кладовищі.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, всім трьом доведеться заплатити по 8,5 тис гривень.

У прокуратурі нагадали, що інцидент стався 22 листопада 2018 року на території Державного історико-культурного музею "Личаківський цвинтар" у Львові.

"23, 26 і 28-річний зловмисники, зневажаючи моральні засади суспільства в частині поваги до померлих та місць їхнього поховання, вчинили дії, що мали на меті зневажити суспільну пам'ять про померлого, продемонстрували зневажливе ставлення до місця поховання, громадських і релігійних принципів і традицій, без попередження відповідних органів місцевого самоврядування про проведення акції з застосуванням піротехнічних засобів, підпалили два факели на Польському військовому меморіалі у Львові, чим створили небезпеку пошкодження або знищення поховань", - зазначили в прокуратурі.

Дії громадян Польщі розцінили як хуліганство (ч. 2 ст. 296 ККУ). Під час досудового розслідування до підозрюваних застосовували запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Як повідомлялося, поляка, затриманого за пошкодження щитів навколо скульптур левів на території польських військових поховань в межах Личаківського цвинтаря, оштрафували на 85 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram