ГоловнаСуспільствоЖиття

Денісова вимагає від Москалькової повідомити, де перебувають українські моряки

Напередодні стало відомо, що частину полонених відправили в Москву.

Денісова вимагає від Москалькової повідомити, де перебувають українські моряки
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з вимогою повідомити, де перебувають захоплені в Керченській протоці українські моряки.

Про це Денісова написала в Фейсбуці.

"У зв'язку з суперечливими повідомленнями про місце перебування українських військовополонених, звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново перевірити цю інформацію та проінформувати мене в найкоротші терміни", - написала вона.

Денісова також опублікувала копію звернення до Москалькової.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Нагадаємо, 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила біля Керченської протоки три українських судна (буксир "Яни Капу" і два катери "Бердянськ" і "Нікополь") з екіпажами (24 людини). Троє моряків отримали поранення, їх доставили в лікарню окупованої Керчі.

27-28 листопада суд Сімферополя заарештував всіх полонених українців - до 25 січня 2019 року.

29 листопада російські ЗМІ повідомили, що троє поранених українців були виписані з лікарні. Крім того, адвокат одного з моряків розповів, що частину полонених вже вивезли до Москви - в СІЗО "Лефортово". Ніякої офіційної інформації про це РФ не дала, також невідомо, скільки саме моряків вже відправили в РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram