ГоловнаСуспільствоПодії

"Київблагоустрій" почав демонтаж паркану на будівництві готелю на Андріївському узвозі

Забудовник хоче звести 30-метровий будинок

Фото: Макс Требухов

Комунальне підприємство "Київблагоустрій" у п'ятницю, 9 листопада, почало демонтаж будівельного паркану за адресою Андріївський узвіз, 14-16, де хочуть побудувати багатоповерховий готель.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, ще в четвер біля будівництва почалася акція протесту з димовими шашками і петардами. Сутичок не допустили працівники поліції. У п'ятницю вранці на місце прибули комунальники, які почали демонтаж паркану.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, ділянку на Андріївському узвозі, 14-16 було передано ТОВ "Маркон" в оренду на 15 років. Цій фірмі було дозволено звести там готельний комплекс "Mercure Andreyevskiy Готель Київ". На ділянці площею близько 2 га ТОВ "Маркон" планувало розмістити будівлю готелю на 182 номери загальною площею 13,6 тис. кв. м з закладами громадського харчування, фітнес-центром і паркінгом на кілька десятків машин.

Генпідрядником будівництва виступило одеське ТОВ "Кадорр-Україна", що входить в інвестиційно-будівельну компанію Kadorr Group бізнесмена Аднана Кивана.

Фото: Макс Требухов

Наприкінці 2016 року на ділянці почалися активні будівельні роботи - вирили котлован і працювали бурові установки.

Загальна висота будівлі за проектом становить 30 м, що перевищує максимально допустиму висоту будівель на цій території. У зв'язку з цим Київрада вирішила розірвати договір із забудовником, якщо проектну документацію не буде приведено в норму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram