ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд виправдав чотирьох осіб, обвинувачених у "сміттєвій люстрації" екс-депутата Шершуна

Сторона звинувачення не змогла надати переконливі докази, а свідки не впізнали обвинувачених.

Суд виправдав чотирьох осіб, обвинувачених у "сміттєвій люстрації" екс-депутата Шершуна
Фото: charivne.info

Суд виправдав 4 обвинувачених у побитті й запихуванні у сміттєвий бак колишнього депутата Верховної Ради, екс-глави Державного комітету лісового господарства Миколи Шершуна у Рівному. Про це йдеться у вироку суду.

Обвинуваченими були 4 місцеві мешканці, серед яких неповнолітній і пенсіонер-інвалід.

У суді прокурор стверджував, що ці особи 8 грудня 2015 року у дворі Рівненської обласної ради під час акції протесту почали нецензурно ображати Шершуна, який обіймав тоді посаду голови Федерації профспілок області, застосували до нього фізичне насильство, поставили на коліна, а також публічно принизили його шляхом поміщення у сміттєвий бак.

При цьому під час "сміттєвої люстрації" активісти штовхали екс-депутата, а потім били по смітнику, в якому він знаходився.

Таким чином, на думку Шершуна, йому завдали моральних страждань і тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

За завдану шкоду здоров'ю він зажадав від обвинувачених у суді 100 тис. гривень моральної компенсації.

Ніхто з підсудних свою провину не визнав.

Усі вони заявили, що просто гуляли того дня поблизу Рівненської облради і спостерігали за акцією протесту.

Свідки інциденту не змогли вказати, хто саме бив екс-депутата і поміщав його у сміттєвий бак, тому що активісти були в балаклавах.

Суд визнав неприпустимими доказами надані правоохоронцями фото- і відеофайли з Інтернету, тому що не зміг встановити, чи є вони оригіналами або копіями.

З огляду на показання свідків і відсутність доказів, суд виправдав усіх обвинувачених і відмовив депутату у відшкодуванні шкоди.

Нагадаємо, в 2014-2015 роках поспіль з очищенням влади - люстрацією чиновників, причетних до злочинів режиму Януковича - відбулося кілька випадків "сміттєвої люстрації", коли активісти під час акцій протесту або мітингів закидали політиків у сміттєві баки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram