ГоловнаСуспільствоЖиття

Зону забруднення боєприпасами навколо арсеналу в Ічні скоротили до 10 кілометрів

Перевірка та зачищення території навколо арсеналу триває.

Зону забруднення боєприпасами навколо арсеналу в Ічні скоротили до 10 кілометрів
Фото: Макс Требухов

На території 6-го арсеналу Міноборони в Чернігівській області триває гасіння пожежі. За минулу добу пожежні літаки ДСНС зробили 4 скидання води і двічі залучались до гасіння лісового настилу поблизу арсеналу. Про це повідомляє регіональне управління ДСНС.

За минулу добу піротехнічні підрозділи відпрацювали 11 заявок про виявлення вибухонебезпечних предметів, вилучено 277 боєприпасів. У 16-кілометровій зоні навколо арсеналу триває перевірка й очищення від боєприпасів, повідомляють, що зону потенційного забруднення снарядами скорочено до 10 км.

Робочі групи обстежили 89% будівель (8688 об'єктів з 9713). За даними комісій, пошкоджено 112 будинків, квартир та інших споруд у 20 населених пунктах, у селі Августівка зруйновано 4 приватні житлові будинки.

У медичних закладах Прилук, Ічні та Парафіївки залишаються 85 евакуйованих осіб, у тому числі 11 дітей.

Електропостачання, водопостачання і стаціонарний телефонний зв'язок працюють у штатному режимі. Упродовж доби відновлено газопостачання трьох населених пунктів, без газу залишаються 1027 абонентів в Ічні.

Загиблих і травмованих у результаті надзвичайної ситуації не зафіксовано.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони у смт Дружба поблизу Ічні відбулися вибухи, що спричинили пожежу. У Генштабі підозрюють диверсію і повідомили, що склад було підірвано в чотирьох різних місцях.

З прилеглих територій евакуювали понад 12,5 тисячі осіб. Повітряний простір у радіусі 30 км закрили, призупинили рух залізничного та автомобільного транспорту. Від газопостачання відключили Ічню і ще 11 населених пунктів району.

Уряд виділив 100 млн гривень для подолання наслідків НП.

Площа арсеналу Міноборони становить 682 га, в тому числі 402 га - технічна територія, на якій розташовані 128 місць зберігання боєприпасів. На арсеналі зберігалося 69,5 тис. тонн боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram