ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежі на арсеналі в Ічні локалізовано, відбуваються поодинокі вибухи, - ДСНС

Рятувальники чекають на завершення детонації, щоб почати гасіння пожеж.

Пожежі на арсеналі в Ічні локалізовано, відбуваються поодинокі вибухи, - ДСНС
Фото: EPA/UPG

Осередки пожежі на арсеналі поблизу Ічні локалізовано, на місці НП поступово знижується задимленість, вибухи снарядів поодинокі. Про це повідомила прес-служба ДСНС.

За даними Генштабу, станом на 17:00 пожежні розрахунки ЗСУ і ДСНС уже можуть починати гасіння пожеж по периметру технічної території. У цей час задимлено тільки 1/3 території арсеналу, що дозволяє ефективніше використовувати безпілотні літальні апарати для спостереження за ситуацією.

З Ічні та 30 сіл довкола евакуйовано понад 12,5 тис. осіб. Із центральної районної лікарні 163 хворих евакуювали в лікарні м. Парафіївка. Евакуйованих жителів розмістили в приміщеннях шкіл, будинків культури та інших комунальних установ в Ічнянському районі, а також у сусідніх - Прилуцькому, Бахмацькому, Ніжинському районах та в м. Прилуки. В 11 евакуаційних пунктах розміщено 2 тис. 277 осіб, з них 256 дітей. У пунктах прийому організовано харчування, надається медична та психологічна допомога.

Евакуаційні заходи тривають.

В Ічні та 11 населених пунктах навколо арсеналу відключено газопостачання, рух поїздів через станцію Ічня припинено, а автомобільний транспорт прямує в об'їзд.

Рятувальники погасили 5 пожеж за межами арсеналу.

У резерві перебувають 7 пожежних поїздів на залізничних станціях "Прилуки", "Конотоп", "Ніжин", "Київ-Пасажирський", "Дарниця", "Полтава" і "Кагамлицька".

Інформації про загиблих і постраждалих у результаті надзвичайної ситуації на території військового складу не надходило.

Нагадаємо, сьогодні вночі в результаті 4 вибухів на арсеналі боєприпасів у смт Дружба (Ічнянський район Чернігівської області) почалася масштабна пожежа. Генштаб розглядає диверсію як одну з основних причин події.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram