ГоловнаСуспільствоПодії

Для гасіння пожежі в Ічні задіють пожежний поїзд і літак, - Гройсман

Орієнтовно на складі є 88 тонн боєприпасів.

Рятувальники готові задіяти пожежний поїзд і літак для гасіння пожежі на арсеналі Міністерства оборони в Ічні Чернігівської області.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман у своєму мікроблозі Twitter.

"Провів засідання оперативного штабу. Усі служби працюють у посиленому режимі, готові оперативно допомагати людям. Уся техніка, в тому числі пожежний поїзд і літаки, в готовності", - повідомив прем'єр.

Гройсман доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій і місцевій владі бути постійно на контакті з людьми, організувати місця тривалого розміщення і бути готовими розпочати опалювальний сезон у Чернігівській області.

"Головне - зберегти життя людей, усе, що зруйновано, ми відновимо", - додав він.

За інформацією ДСНС, станом на 9:30 на території складу спостерігають пожежу і вибухи з різною інтенсивністю.

"Територія 6-го арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія - 402 га. Орієнтовно на складах є 88 тис. тонн боєприпасів... Зараз із зони ураження евакуйовано близько 12 тис. осіб. Інформації про жертв і потерпілих не надходило", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вночі в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області стався вибух боєприпасів на технічній території. Інформація про надзвичайну подію надійшла близько 3:30 від начальника 6-го арсеналу (військова частина А-1479).

У 20-кілометровій зоні навколо складу з 4:22 закрито повітряне сполучення. Також проводиться евакуація людей.

Станом на 7:00 ранку інтенсивність вибухів становила 2-3 вибухи за секунду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram