ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі спіймали організатора будівельної афери

Збиток, завданий власникам недобудованих квартир, становить понад 130 млн гривень.

В Одесі спіймали організатора будівельної афери
Фото: dumskaya.net

В Одесі поліція затримала колишнього керівника і співзасновника обслуговуючого кооперативу "Набережний квартал - Жаботинського" Олександра Савченка.

Про це повідомляє "Думская".

За даними слідства, збиток, завданий людям, які купили квартири в досі не зданій в експлуатацію висотці, - понад 130 млн гривень.

"Він (Савченко, - ред.) однозначно був у курсі того, що відбувалося, і без його безпосередньої участі продавати квартири, які були побудовані без проекту, було неможливо. Наскільки нам відомо, саме він підписував усі акти приймання", - розповів власник недобудованої квартири на Жаботинського, 3/1 Олександр.

Зараз на зведеному довгобуді (йому незаконно добудували п'ять поверхів) роботи не ведуть. Об'єкт законсервувала компанія "Олімпік-транс", яка з самого початку була орендарем землі. Зараз вона займається переоформленням документів. Вона ж і буде добудовувати будинок.

37-річному Савченку повідомили про підозру у привласненні майна в особливо великих розмірах. Про це повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко в Фейсбуці.

За даними слідства, чиновник тривалий час збирав через підлеглих гроші з членів кооперативу на будівництво другої секції висотки. При цьому він знав, що діє заборона на будівництво, а Державна архітектурно-будівельна інспекція своїм рішенням анулювала дозвіл на виконання будівельних робіт.

"Попри це, йому вдалося переконати асоційованих членів у продовженні роботи і фактично продовжити протиправну діяльність. Упродовж декількох місяців 2016 року під його керівництвом менеджери уклали з інвесторами ще 92 договори про пайову участь. Від інвесторів на примарне будівництво надійшло ще майже 42 мільйони гривень, які ця людина «розчинила» через підприємства-контрагенти", - повідомив Лисенко.

Триває досудове розслідування. Зараз прокуратура Одеської області звернулася до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, в липні прокуратура Києва повідомила про підозру директору Державного спеціального проектного інституту МВС. Йому інкримінують махінації з нерухомістю, в результаті якого держбюджету було завдано збитків на суму 14,4 млн гривень, а будівельній компанії "Київміськбуд-1" - на суму 11,5 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram