ГоловнаСуспільствоПодії

Одразу дві аварії з маршрутками відбулися в Миколаївській області: 16 постраждалих

На міжміській трасі розбився автобус з білорусами, в Миколаєві маршрутка наздогнала вантажівку.

Дві великі ДТП з маршрутками сталися сьогодні вранці в Миколаєві та Миколаївській області. Про це повідомляє регіональне управління поліції.

Фото: npu.gov.ua

Близько 6 години ранку на трасі "Одеса-Київ" поблизу села Мазурове сталося мікроавтобус Mercedes Sprinter білоруської реєстрації зіткнувся з вантажним підйомним краном Mitsubishi, який рухався попереду в попутному напрямку. У салоні мікроавтобуса перебували вісім осіб. Один пасажир, громадянин Білорусії, після зіткнення пересів в інший транспортний засіб, інформації про його стан поки що немає.

Унаслідок ДТП постраждали семеро людей: шестеро громадян Білорусії віком від 43 до 66 років, у тому числі водій мікроавтобуса, і ще один пасажир, 30-річний житель Києва. Постраждалих з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості доставлено в Кривоозерську центральну районну лікарню. Відомо, що стан одного травмованого тяжкий.

24-річний водій вантажного підйомного крана, житель Одеси, не постраждав.

Через годину аварія за участю маршрутки сталася в самому Миколаєві. Маршрутне таксі Mercedes-Benz зіткнулося з вантажівкою Scania. У результаті аварії постраждали 8 осіб.

"За попередніми даними, в результаті дорожньо-транспортної пригоди вісім пасажирів мікроавтобуса, серед яких четверо неповнолітніх віком від 12 до 16 років, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості і доставлені до медичного закладу", - зазначили в поліції.

Водій вантажівки не постраждав. Правоохоронці встановлюють обставини аварії, призначено експертизи, тривають слідчі заходи.

За словами водія маршрутки, причиною аварії стало те, що його засліпило сонце і він не побачив тягач на узбіччі.

Нагадаємо, в липні після трьох великих аварій за участю маршруток поліція оголосила про операцію "Перевізник". Першого ж дня перевірок виявили порушення в роботі 87 автобусів. За тиждень операції поліція виявила понад 2000 порушень пасажирських перевезень. За 20 днів операції "Перевізник" правоохоронці спіймали 50 водіїв автобусів в нетверезому стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram