ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала колишнього співробітника МВС за вирощування конопель в промислових масштабах

Екс-правоохоронець та 4 спільники діяли у Київській і Черкаській областях.

Правоохоронці затримали колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ та ще 4 осіб за підозрою в торгівлі наркотиками і вилучили марихуану на загальну суму близько 3 млн гривень. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: ssu.gov.ua

Злочинна група діяла на території Київської та Черкаської областей. Підозрювані вирощували нарковмісні рослини в теплицях і на відкритій місцевості на землях технічного призначення за межами одного з населених пунктів Черкаської області. Поруч з насадженнями була облаштована нарколабораторія.

Готові наркотики переправлялися до Києва, де їх збували місцевим дилерам великими партіями.

Фото: ssu.gov.ua

За підсумками обшуків за місцями вирощування канабісу, а також за адресами проживання фігурантів справи у Києві правоохоронці вилучили близько 100 кг марихуани та 10 кг готових до продажу наркотиків, вартість яких за цінами "чорного ринку" становить близько 3 млн гривень.

Вилучені речовини передали на експертне дослідження.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у Херсоні співробітники Національної поліції затримали озброєних наркоторговців з амфетаміном на 300 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram