ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ вручила ще двом екс-"беркутівцям" підозри в розгоні Євромайдану

Триває досудове розслідування.

ГПУ вручила ще двом екс-"беркутівцям" підозри в розгоні Євромайдану
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура вручила ще двом колишнім бійцям спецпідрозділу МВС "Беркут" підозри у справі про побиття студентів на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.

Про це повідомляє управління спецрозслідувань ГПУ у Фейсбуці.

"За результатами попереднього розслідування злочинів, скоєних 30 листопада 2013 року в місті Києві, слідчими управління спеціальних розслідувань ще двом колишнім співробітникам ПМОП "Беркут" ГУМВС України в Києві повідомлено про підозру в незаконному затриманні учасників акції протесту і фальсифікації щодо них офіційних документів, тобто в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ст. 365; ч. 1 ст. 28, ст. 340, ст. 366 КК України", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 13 вересня ГПУ назвала прізвища ще двох "беркутівців" у справі про розгін Майдану. За інформацією джерела LB.ua в ГПУ, йдеться про Олександра Перчука і Павла Парілова.

До судів уже направлено обвинувальні акти щодо колишніх голови КМДА, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в Києві та дев'яти працівників столичного "Беркута". Також завершено досудове розслідування ще стосовно чотирьох колишніх правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram