ГоловнаСуспільствоЖиття

Призовники строкової служби не потраплять на Донбас, - Генштаб

Для участі в операції Об'єднаних сил залучають лише військовослужбовців-контрактників.

Призовники строкової служби не потраплять на Донбас, - Генштаб
Фото: EPA/UPG

Військовослужбовці, призвані на строкову службу, не залучаються до операції об'єднаних сил на Донбасі, як не залучалися раніше в АТО. Про це на брифінгу у четвер, 27 вересня, повідомив заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ полковник Валерій Дендебера.

"Військовослужбовців строкової військової служби Збройних сил України не залучають для проведення операції Об'єднаних сил в Донецькій і Луганській областях", - заявив він.

Коментуючи наявність в Україні призову громадян на строкову військову службу, він зазначив, що змішаний принцип комплектування ЗСУ відповідає стандартам НАТО. За його словами, строкову службу вже відновили в прибалтійських країнах і деяких інших.

Дендебера додав, що близько 40% призовників переходять на контрактну службу в армію. Він зазначив, що минулого року контракт уклали близько 8 тис. військових, які відслужили строкову службу.

Нагадаємо, під час осіннього призову на строкову службу буде призвано 17 тис. осіб. Згідно із законодавством, призову підлягають чоловіки віком 20-27 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram