ГоловнаСуспільствоЖиття

Скандальну фотосесію дітей у нижній білизні відправили на експертизу

Поліція визначить, за якою статтею порушувати справу щодо батьків, які дали згоду на зйомку.

Скандальну фотосесію дітей у нижній білизні відправили на експертизу
Фото: Анна Домбровская

Поліція притягне до відповідальності батьків 12-річних дівчаток, які знялися у фотосесії для реклами елітної білизни. Про це розповіла начальник управління ювенальної превенції Національної поліції України Лариса Зуб, повідомляє od.vgorode.

За словами Зуб, уже призначено експертизи, після яких слідчий зможе прийняти рішення і кваліфікувати статтю. Вона зазначила, що публікація фотографій дівчаток у білизні може стати серйозною небезпекою, оскільки подібні фото можуть викликати інтерес у людей з порушеною психікою.

Раніше уповноважений президента з прав дітей Микола Кулеба назвав фотосесію злочином і зазначив, що тепер дівчата можуть стати жертвами цькування, сексуального насильства і навіть потрапити на сайти з дитячою порнографією.

"Це не реклама дитячого одягу - це злочин, скоєний проти дітей за згодою або бажанням їх же батьків. Фото, на яких маленькі дівчата постали в образі куртизанок, розлітаються Інтернетом з шаленою швидкістю. Дизайнер і фотограф досягли своєї мети - за лічені години спокусливі фото дітей тисячами розійшлися мережею! На перший погляд фото більше підходять для реклами борделя, ніж дитячої білизни. І я не дивуюся діям фотографа, але мене дивує позиція батьків, які заради свого самолюбства готові оприлюднити оголене тіло своєї дитини", - написав Кулеба.

Нагадаємо, фотосесія колекції дитячої нижньої білизни одеського дизайнера Алли Френкель викликала негативні емоції користувачів в інтернеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram