ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков: МВС отримає перші чотири французькі вертольоти Airbus Helicopters цього року

Для їх сервісного обслуговування побудують чотири ангари.

Аваков: МВС отримає перші чотири французькі вертольоти Airbus Helicopters цього року
Фото: mvs.gov.ua

Три вертольоти для Держслужби з надзвичайних ситуацій і один для Національної гвардії надійдуть у рамках українсько-французького контракту до кінця 2018 року.

Про це повідомив голова МВС Арсен Аваков під час робочої поїздки в Чернігівську область.

"Тут, у Ніжині, буде розташований сервісний центр системи авіаційної безпеки МВС. Це будуть вертольоти для ДСНС, прикордонників, Нацгвардії і поліції. Вони оснащені всіма видами спецтехніки, системами відеоспостереження, можливостями для десантування тощо... Ми переходимо у світ нових технологій", - зазначив він.

Аваков уточнив, що три машини будуть працювати в підрозділах ДСНС - це вертоліт, оснащений необхідним обладнанням для аеромедичної евакуації, аварійно-рятувальних і протипожежних цілей. Ще один вертоліт Н-225 надійде в авіапідрозділ Національної гвардії.

Фото: mvs.gov.ua

"Вертольоти H-225 для ДСНС обладнані медичним обладнанням, щоб забезпечити не тільки авіаційне покриття по всій Україні, а й вчасно надавати медичну допомогу. Для сервісного обслуговування вертольотів Airbus Helicopters побудують чотири ангари", - зазначив міністр.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, 14 липня МВС підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125 для МВС. Крім вертольотів, на базі створеного державного сервісного центру Україна отримає технічний супровід - сервісне обслуговування, інструкторів і техніків, а також навчання: підготовку екіпажів та інструкторів, які в подальшому будуть самі навчати персонал.

МВС пояснило закупівлю вертольотів необхідністю оновлення авіапарку. Зазначалося також, що половина закуплених вертольотів Airbus буде уживаною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram