ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківському метро з'явиться вагон з фотографіями військових, загиблих на Донбасі

Вагон з фотографіями вийде в рейс 22 вересня.

У Харківському метро з'явиться вагон з фотографіями військових, загиблих на Донбасі
Фото: tov-tob.livejournal.com

У Харківському метрополітені з'явиться вагон із фотографіями українських військових, загиблих під час російсько-української війни на Донбасі. Про це повідомила один з авторів проекту, громадська активістка Марина Полякова, пише "Харків Today".

Вагон із фотографіями загиблих харків'ян, які стали учасниками бойових дій на Донбасі, запустять 22 вересня з депо "Салтівське".

"Будуть практично всі наші хлопці, які загинули до кінця 2017 року. Також розмістимо подієві плакати: Іловайськ, Дебальцеве, Донецький аеропорт", - розповіла Полякова.

Для створення вагона-пам'яті автори проекту використовували фотографії з архіву обласної ради, родичів загиблих і "Книги пам'яті". Мета проекту - донести до жителів Харківського регіону та гостей, що серед нас були справжні герої, які віддали своє життя за незалежність України.

Ініціаторами та авторами проекту стали Ігор Куліш, Микола Благовестов і Марина Полякова. Активну підтримку для реалізації вагона-пам'яті надали ветерани АТО.

Згідно з даними "Книги пам'яті", з початку 2014 року в Україні загинуло 3940 осіб, включаючи мирних жителів і українських військових (дані на 22 серпня 2018 року). За даними місії ООН, втрати серед мирного населення становлять щонайменше 3035 осіб, а постраждали внаслідок бойових дій - від 7 до 9 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram