ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція розкрила "схему відкатів" в академії Держприкордонслужби ім. Хмельницького

Заступникові начальника одного з відділів оголошено про підозру.

Поліція розкрила "схему відкатів" в академії Держприкордонслужби ім. Хмельницького
Фото: npu.gov.ua

Співробітники відділу протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Національної поліції і Військової прокуратури Західного регіону розкрили корупційну "схему" проведення конкурсних торгів, організовану чиновниками в Національній академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

За певну "винагороду" чиновники забезпечували перемогу представникам комерційних структур, які брали участь в державних закупівлях на постачання товарів і послуг для академії. Сума хабара за перемогу на торгах становила 15% від загальної суми договору.

Встановлено, що посадові особи академії протягом листопада-грудня 2017 року одержали "відкатів" на загальну суму майже 58 тис. гривень.

У вівторок, 18 вересня, було проведено обшуки за місцем служби і проживання фігурантів справи.

Одному з учасників злочинної "схеми", заступнику начальника одного з відділів академії, повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Фото: npu.gov.ua

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в червні керівника харківського вокзалу зловили на отриманні 350 тис. гривень відкату за вже укладеним договором з прибирання приміщень та прилеглої території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram