ГоловнаСуспільствоПодії

Киянин "замінував" квартиру задля помсти дружині, яка викликала через нього поліцію

Чоловікові тепер загрожує до шести років позбавлення волі.

Киянин "замінував" квартиру задля помсти дружині, яка викликала через нього поліцію
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві поліцейські затримали чоловіка, який "замінував" власну квартиру.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

Правоохоронці повідомили, що на спецлінію "102" зателефонував чоловік і повідомив, що замінував свою квартиру на бульварі Верховної Ради. На місце події виїхали співробітники вибухотехнічної служби, слідчо-оперативна група, екіпажі патрульних поліцейських.

Як з'ясувалося, так киянин хотів "помститися" своїй дружині після сімейного конфлікту.

Напередодні начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін розповів, що раніше з цієї адреси надійшов виклик від жінки про те, що чоловік погрожує їй фізичною розправою. Патрульні провели з бешкетником профілактичну бесіду, але той «образився» на дружину за виклик і подзвонив у поліцію з повідомленням про "замінування" будинку.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

"Під час огляду приміщення вибухотехніки небезпечних предметів не знайшли. Псевдомінером виявився 25-річний раніше судимий киянин. Його затримали згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу і йому оголосили про підозру у вчиненні злочину", - зазначив Кузьмін.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян). "Мінеру" загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, з початку 2018 року в поліцію надійшло понад 1,5 тисячі хибних повідомлень про замінування. При цьому за весь 2017 рік було зареєстровано 700 таких повідомлень.

Незалежно від мотивів "телефонних терористів" їхні дії карають позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисника можуть засудити на термін від чотирьох до восьми років. "Телефонним анонімам" також доведеться компенсувати витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків від їхніх протиправних дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram