ГоловнаСуспільствоЖиття

Винуватець смертельної ДТП у Васищевому раніше був засуджений за наїзд на пішоходів

2008 року суд засудив чоловіка до умовного терміну, незважаючи на смерть пішохода.

Винуватець смертельної ДТП у Васищевому раніше був засуджений за наїзд на пішоходів
Фото: hk.npu.gov.ua

41-річний водій Volkswagen, який 14 вересня влаштував смертельну ДТП у Васищевому, раніше був судимий за аналогічний злочин. Про це пише KharkivToday з посиланням на регіональну прокуратуру.

Смертельну аварію харків'янин скоїв 10 грудня 2008 року. Він їхав за кермом Volkswagen Passat по проспекту 50-річчя СРСР і збив на пішохідному переході двох пенсіонерів 1933 і 1938 року народження. В результаті 75-річний чоловік отримав черепно-мозкову травму і кілька переломів, а через два тижні потерпілий помер у лікарні. 70-річний пішохід вижив, але довго лікувався в лікарні.

На суді обвинувачений свою провину визнав і заявив, що розкаюється. Суд врахував цю обставину, а також відшкодування збитків у розмірі 20 тисяч гривень. У підсумку обвинуваченого засудили до умовного терміну на три роки.

Також суд зобов'язав компенсувати пенсіонеру 97 тисяч моральної шкоди, йдеться в протоколі Комінтернівського районного суду.

Нагадаємо, 14 вересня близько 15:45 у селищі Васищеве Харківського району водій Volkswagen не впорався з керуванням, з'їхав з проїжджої частини і в'їхав у зупинку. Водій погодився пройти алкотест на місці аварії. Прилад показав 1,37 проміле при допустимій нормі 0,2 проміле. Два дні потому його взяли під арешт на два місяці без права застави.

Обидві жінки, постраждалі в ДТП, зараз перебувають у Харківській міській лікарні швидкої допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram