ГоловнаСуспільствоПодії

Новий викид у Криму стався через невмілі дії співробітників екстрених служб, - Тимчук

Окупаційна влада дала команду засипати "чим завгодно" кислотні відстійники "Титана".

Новий викид у Криму стався через невмілі дії співробітників екстрених служб, - Тимчук
Фото: infoindustria.com.ua

Новий викид хімічних речовин на заводі "Кримський Титан" в окупованому Армянську спровокували невмілі дії місцевих співробітників екстрених служб. Про це в Facebook написав координатор "Інформаційного опору", нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

За його словами, жителів півночі півострова зараз фактично труять хлором.

За інформацією джерел ІВ в Армянську, які працюють на заводі, причиною погіршення екологічної обстановки могло стати "недбальство місцевих чиновників окупаційної адміністрації і "надзвичайників "РФ".

"Окупаційна влада дали команду засипати "чим завгодно" кислотні відстійники, щоб виключити розліт токсичного пилу. Виконуючи команду, місцеві умільці, серед іншого, використовували для засипання хлорне вапно, яке вступило в реакцію з речовинами з відстійника, що призвело до виділення хлору", - розповів він.

Експерт зазначив, що окупанти почали просувати версію, що причиною погіршення екологічної обстановки міг стати "викид хімречовини з території України".

"Той факт, що в прилеглих районах Херсонської області немає жодного об'єкту, який здатен представляти хоч найменшу хімічну загрозу, ігнорується", - додав Тимчук.

Раніше стало відомо, що 13 вересня в Армянську, ймовірно, стався новий викид хімічних речовин, через що канікули в школах міста та прилеглих селах продовжили на тиждень. 14 вересня середньодобова концентрація хлористого водню і сірчистого ангідриду перевищила норму в дев'ять разів.

Після чого окупаційна влада Криму ввела в Армянську режим надзвичайної ситуації. Терміни його закінчення наразі не визначені. При цьому МОЗ Криму заявило, що в Армянську немає отруєнь хімречовинами.

Нагадаємо, в кінці серпня на підприємстві "Кримський титан" в Армянську стався викид забруднювальних речовин через проблеми з кислотонакопичувачем. Роботу заводу призупинили, а дітей вивезли з міста в санаторії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram