ГоловнаСуспільствоВійна

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували 10 "Градів" бойовиків біля Луганська

Також спостерігачі СММ виявили три буксирувані гаубиці та п'ять танків на полігоні біля Мирного.

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували 10 "Градів" бойовиків біля Луганська
Фото: EPA/UPG

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 10 РСЗО "Град" біля населеного пункту Кришталевий, за 56 км від окупованого бойовиками "ЛНР" Луганська.

Про це йдеться в щоденному звіті спостерігачів.

"У непідконтрольному уряду районі спостерігачі бачили 10 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм) поблизу н. п. Кришталевий (кол. Красний Луч, 56 км на північний захід від Луганська), розміщених там з порушенням ліній відведення", - йдеться в повідомленні.

Також спостерігачі зафіксували три буксирувані гаубиці (Д-30 "Жаба", 122 мм) і п'ять танків на полігоні біля Мирного, що за 28 кілометрів на північний захід від Луганська.

Нагадаємо, раніше безпілотник ОБСЄ зафіксував колону вантажівок з критими брезентом відсіками поблизу кордону з Росією.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні розпочала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України в ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. СММ - це неозброєна цивільна місія, яка працює у всіх регіонах України. Її основні завдання - це неупереджено й об'єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту. Діяльність місії в основному зосереджена на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram