ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція зможе оперативно допомагати жертвам домашнього насильства

Наказ МВС дозволяє правоохоронцям негайно ізолювати правопорушників від жертв.

Поліція зможе оперативно допомагати жертвам домашнього насильства
Фото: sdecoret/Depositphotos

Українські правоохоронці зможуть оперативно втручатися в ситуації домашнього насильства. Наказ МВС України про термінові заборонні приписи набув чинності у вівторок, 11 вересня. Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

"Цей документ є досить важливим у світлі змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, які набудуть чинності на початку 2019 і полегшать реалізацію положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству над жінками та домашньому насильству і про боротьбу з цими явищам", - сказала Ковальчук.

Тепер правоохоронці, які приїжджають на виклик про домашнє насильство, зможуть виписати кривдникові терміновий припис просто на місці. Таке розпорядження зобов'язує правопорушника покинути місце проживання особи, яка постраждала; може містити заборону на вхід і перебування в цьому місці; а також забороняє кривдникові будь-яким способом контактувати з постраждалим.

У МВС вважають, що такі законодавчі новації дозволять усунути загрозу життю або здоров'ю потерпілої особи, повністю убезпечивши жертву від агресора.

Нагадаємо, раніше в серпні житель Святошинського району Києва після сімейної сварки взяв у заручники власних чотирьох дітей. Поліції вдалося звільнити заручників, злочинця затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram