ГоловнаСуспільствоОсвіта

МОЗ призначило в.о. ректора медуніверситету імені Богомольця

"МОЗ України визнало Олександра Науменка в.о. ректора НМУ ім. Богомольця".

МОЗ призначило в.о. ректора медуніверситету імені Богомольця
Фото: www.magis.info

Міністерство охорони здоров'я призначило виконувачем обов'язків ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Олександра Науменка.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

"МОЗ України визнало Олександра Науменка як в.о. ректора НМУ ім. Богомольця. Відповідний наказ підписано в Міністерстві охорони здоров'я України від 7 вересня", - йдеться в повідомленні.

Науменко - це проректор НМУ з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти.

Зазначають також, що в міністерство надходять численні повідомлення про репресії проти студентів і викладачів з боку прихильників колишньої керівниці НМУ Катерини Амосової, і МОЗ вважає такі дії неприпустимими.

Звільнення співробітників університету, які відмовляються підтримати дії і накази Ярослава Цехмістера, який називає себе в.о. ректора, є незаконними.

Нагадаємо, Амосову звільнили у квітні 2018 року через зрив державного іспиту "КРОК 1. Стоматологія". Керівництво ВНЗ у відповідь організувало страйк. Пізніше Амосова домоглася рішення суду про скасування її відсторонення, але в березні МОЗ повторно відсторонило її від обов'язків ректора.

23 квітня МОЗ оголосило конкурс на посаду ректора, але Амосова заблокувала його через суд.

У серпні МОЗ призначило в.о. ректора Юрія Кучина, але на робоче місце йому вдалося потрапити тільки за допомогою поліції. 5 вересня Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію наказу МОЗ про призначення Кучина в.о. ректора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram