ГоловнаСуспільствоЖиття

Лабораторія МінТОТ не виявила забруднювальних речовин у Першоконстантинівці

"Перевищень гранично допустимої концентрації не виявлено".

Лабораторія МінТОТ не виявила забруднювальних речовин у Першоконстантинівці
Фото: infoindustria.com.ua

Пересувна лабораторія не виявила перевищень гранично допустимої концентрації забруднювальних речовин у с. Першоконстантинівка (Чаплинський район, Херсонська обл.) у зв'язку з хімічними викидами на заводі "Кримський титан", розташованому в тимчасово окупованому Росією Криму.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) у своєму акаунті у Твіттер. В інформації зазначено, що лабораторія продовжить роботу в с. Преображенка Каланчацького району Херсонської області.

Нагадаємо, з 24 серпня жителі Армянська масово скаржаться на поганий запах і жовтий наліт, схожий на іржу, який покриває металеві предмети. Окупаційна влада Криму в ніч на 4 вересня оголосила про рішення зупинити на два тижні роботу армянської філії "Титанових інвестицій" у зв'язку з перевищенням гранично допустимої концентрації сірчистого ангідриду на півночі півострова. Крім того, в Армянську на два тижні оголосили позапланові канікули. Діти дошкільного та шкільного віку "з профілактичною метою" в супроводі матерів були відправлені на відпочинок у кримські санаторії.

З 6 вересня контрольні пункти в'їзду/виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" (Херсонська обл., на адміністративному кордоні з окупованим Кримом) тимчасово припинили свою роботу у зв'язку з екологічною ситуацією з кримським заводом, у штатному режимі працює КПВВ "Чонгар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram