ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителям Авдіївки питної води вистачить на 4 дні, - ДержНС

Ремонт ДФС почнуть, якщо бойовики гарантуватимуть безпеку.

Жителям Авдіївки питної води вистачить на 4 дні, - ДержНС
Фото: ГосЧС

Жителям Авдіївки, які залишилися без водопостачання через негоду, воду видаватимуть погодинно з резервуарів до того часу, поки не відновить роботу Донецька фільтрувальна станція (ДФС). Про це повідомили в ДержНС України в Донецькій області.

Відзначається, що резервуар розташований на території міста. Його ємність 4000 м3 - цієї кількості питної води повинно вистачити приблизно на 4 доби.

"У разі відсутності води в резервуарі, забезпечення населення водою буде здійснюватися шляхом підвозу автомобілями", - відзначили в ДержНС.

Також сьогодні заплановано ремонт на ДФС для відновлення її роботи. Однак це станеться, якщо ремонтним бригадам буде гарантована безпека і припинення вогню, оскільки ремонт буде проводитися на непідконтрольній українському уряду території.

Нагадаємо, 6 вересня в зв'язку з зупинкою Донецької фільтрувальної станції було припинено водопостачання Авдіївки (22 000 осіб). Фахівці виявили обрив дроту високовольтної лінії 110 кВ "Макіївська - АКХЗ № 2" і несправність трансформатора (на тимчасово непідконтрольній українській владі території).

Знеструмлення і зупинка ДФС відбулися через пошкодження повітряної лінії електропередач. Попередньо встановлено, що вимкнення сталося через сильний вітер. ДФС розташована в Ясинуватському районі (в так званій "сірій зоні").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram