ГоловнаСуспільствоЖиття

Херсонський суд продовжив арешт Вишинського до 4 листопада

Раніше лікарі не знайшли в нього ознак інфаркту.

Херсонський суд продовжив арешт Вишинського до 4 листопада
Фото: politeka.net

Херсонський міський суд продовжив арешт директора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді, до 4 листопада.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Криму Тетяна Тихончик.

"Підозрюваному продовжили термін утримання під вартою до 4 листопада", - сказала вона.

Рішення суд прийняв у четвер.

У середу, 5 вересня, правоохоронці відвезли Вишинського з суду до лікарні робити кардіограму. Адвокати заявили, що в нього інфаркт, але лікарі не підтвердили цю інформацію і Вишинського доправили назад у суд.

Нагадаємо, Вишинського затримали біля дому 15 травня за підозрою в державній зраді. Згідно із заявою прес-служби СБУ, у Вишинського вдома знайдено російський паспорт і медаль "За повернення Криму". Спецслужба повідомила, що навесні 2014 року Вишинський їздив до Криму, де за завданням керівництва МИА "Россия сегодня" "взяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримання анексії і приєднання півострова до РФ", а "після повернення до Києва Вишинський залучив підлеглих журналістів до виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій «Л/ДНР»".

6 липня Вишинському повідомили другу підозру за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне придбання і зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів), оскільки під час обшуків в орендованому Вишинським банківському сейфі знайшли самозарядний нарізний пістолет FN Browning M1906.

Вишинський, маючи український паспорт, отримав також російське громадянство. На суді в червні він відмовився від громадянства України.

11 липня суд продовжив утримання Вишинського під вартою до 13 вересня. Його захист мав намір оскаржити це рішення, але адвокати не прийшли на засідання щодо апеляції. Засідання перенесли на 6 серпня, за підсумками якого Вишинському скоротили термін арешту на п'ять днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram