ГоловнаСуспільствоПодії

Підозрюваного у вбивстві дослідника Голодомору Шитюка заарештовано без права застави

Судове засідання проводилося в закритому режимі.

Підозрюваного у вбивстві дослідника Голодомору Шитюка заарештовано без права застави
Фото: mk.npu.gov.ua

Суд в Миколаєві 4 вересня обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві відомого вченого, дослідника Голодомору Миколи Шитюка у вигляді двох місяців перебування під вартою без права внесення застави.

Про це повідомив прес-секретар Центрального райсуду міста Миколаєва Володимир Діденко, повідомляє Укрінформ.

"Дослідивши матеріали справи, слідчий суддя Галина Подзігун постановила обрати підозрюваному у вбивстві відомого українського вченого Миколи Шитюка запобіжний захід в вигляді утримання під вартою до 31.10.2018 року", - сказав Діденко.

Він також зазначив, що судове засідання проводилося в закритому режимі, оскільки в матеріалах містяться відомості про особисте та сімейне життя або обставини, які принижують гідність підозрюваного і потерпілого.

Як повідомлялося, 65-річний Микола Шитюк був знайдений 1 вересня в орендованій квартирі зі смертельними ножовими пораненнями. Протягом доби поліція знайшла і затримала підозрюваного. Ним виявився 24-річний, раніше судимий, родич жертви. Злочин він скоїв на ґрунті неприязних конфліктних сімейних відносин.

Потерпілий - відомий вчений, він досліджував теми знищення української нації тоталітарним радянським режимом, працював над вивченням фактів масових репресій проти населення Півдня України. Працював у складі редакційно-видавничої групи "Реабілітовані історією" Миколаївської обласної державної адміністрації - шукав відповіді на питання, на які радянська влада наклала табу, і оприлюднив справжні факти, які десятиліттями до цього фальсифікувалися і ретельно приховувалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram