ГоловнаСуспільствоВійна

Поліція оголосила про підозру чотирьом учасникам незаконних формувань на Донбасі

Їм загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Поліція оголосила про підозру чотирьом учасникам незаконних формувань на Донбасі
Фото: cont.ws/post/91594

Поліцейські встановили місцезнаходження і притягли до відповідальності чотирьох учасників незаконних збройних формувань, які стояли біля витоків окупації Слов'янська і Лиману. Про це повідомили в Нацполіції Донецької області.

"Цих чоловіків, як і багатьох інших, терористи завербували на початку агресії для роботи на перших блокпостах. Повіривши пропагандистам і з метою підзаробити, навесні 2014 року новобранці чергували на незаконних пунктах фільтрації. У масках і без, зі зброєю або битою, найманці оглядали автомобілі і перевіряли громадян. Шукали українську символіку, яка була приводом відправити людину "на підвал". Робота оплачувалася, в кращому випадку, їжею і сигаретами", - йдеться в повідомленні.

Так, згідно з інформацією поліції, 30-річний житель Лиманського району чергував на дорозі на в'їзді в своє село, бо агітатори сказали, що населений пункт нібито йдуть захоплювати "бандерівці". Побачивши, що його обдурили, чоловік покинув свій пост і повернувся до звичайного життя.

"Факт участі в бандформуванні ретельно приховував. Однак навіть через чотири роки поліцейські знайшли докази його протиправної діяльності, і тепер колишній учасник НВФ постане перед судом", - повідомили правоохоронці.

Йому і іншим бойовикам загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі відповідно до ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення непередбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Нагадаємо, раніше прокуратура Донецької області передала до суду обвинувальний акт проти 43-річної уродженки Макіївки Олени Радомської, яка виконує обов'язки "міністра юстиції ДНР. Їй загрожує вирок у вигляді 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram