ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко надав звання Героя України двом військовим

Лейтенант Олег Довгий отримав нагороду посмертно.

Президент Петро Порошенко 24 серпня надав звання Героя України двом військовослужбовцям, одному з них - посмертно.

Під час військового параду він вручив орден "Золота зірка" родичам загиблого в 2015 році лейтенанта Олега Довгого.

Він захищав позиції в районі села Чорнухине Луганської області. Лейтенант на собі витягнув тяжко пораненого військовослужбовця і виніс його з поля бою. Бойові дії на ділянці відповідальності тривали, під час яких Олег Довгий дістав поранення, однак від евакуації відмовився і продовжував керувати підлеглими.

Загинув 31 січня 2015 року внаслідок попадання снаряда "Граду" в укриття.    

Фото: izadm.gov.ua

Також Героєм України став Володимир Соснін, заступник командира десантно-штурмової роти 13-го аеромобільного батальйону 95-ї бригади.

У червні 2014 року біля села Селезнівка в ході бою 27 військовослужбовців дістали поранення різного ступеня тяжкості і, перебуваючи під шквальним вогнем, не могли самостійно покинути місце бою. Офіцер, ризикуючи життям, особисто провів евакуацію особового складу з поля бою і надав медичну допомогу.

27 липня 2014 року під час виконання завдань АТО підрозділ під керівництвом Сосніна здійснював переміщення для заняття висоти біля Тореза і потрапив під мінометний обстріл з боку бойовиків. Офіцер дістав поранення, але продовжив керувати підрозділом. 29 липня 2014 року штурмова група на чолі з ним взяла під контроль і утримувала стратегічно важливу точку, курган Савур-Могила.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram