ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відмовився заарештувати Тамразова і знову відпустив його під заставу

Протягом п'яти днів він повинен внести 20 млн гривень.

Суд відмовився заарештувати Тамразова і знову відпустив його під заставу
Фото: LB.ua

Печерський районний суд Києва відмовився заарештувати власника інтернет-видання "Інсайдер", колишнього першого заступника голови правління державної газодобувної компанії "Укргазвидобування" Олексія Тамразова і обрав для нього запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 20 млн гривень.

Це рішення винесла суддя Валерія Павленко.

Суддя постановила звільнити Тамразова в залі суду.

Застава повинна бути внесена протягом п'яти днів.

Після внесення застави Тамразов зобов'язаний прибувати до слідчого в разі, якщо його викликають, повідомляти слідчого про зміну місця проживання, здати закордонного паспорта і носити електронний засіб контролю. Ці зобов'язання покладаються на нього до 21 жовтня включно.

Тамразов заявив, що має намір порадитися з знайомими з питання внесення необхідної суми.

І адвокати, і прокурор допускають подання апеляції, однак про конкретні плани не заявляли.

Нагадаємо, 9 серпня Тамразова затримали за підозрою в наданні хабара прокурору ГПУ за сприяння в знятті арешту з газу, який належить бізнесменові Сергію Курченку, який втік до Росії. 10 серпня Печерський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і встановив заставу в розмірі 3 млн гривень. 13 серпня Тамразов вийшов з СІЗО після внесення застави.

21 серпня Тамразова затримали повторно. Йому повідомили про підозру у сприянні злочинній організації екс-президента Віктора Януковича і запропонували угоду зі слідством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram