ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіберполіція знайшла три десятки кросових мотоциклів, викрадених в Італії

Крадений транспорт продавали в Інтернеті.

Кіберполіція допомогла італійським правоохоронцям розкрити канал збуту вкрадених за кордоном мотоциклів. Реалізація в Україні краденого транспорту відбувалася за допомогою інтернет-мережі, повідомляє прес-служба департаменту кіберполіції Нацполіції України.

"В рамках міжнародної правової допомоги співробітники кіберполіції встановили осіб, які збували в Україні викрадені транспортні засоби, і місця їх зберігання. Сьогодні, 21 серпня, в трьох регіонах України були проведені санкціоновані обшуки, за результатами яких вилучено майже три десятки викрадених мотоциклів", - йдеться в повідомленні.

Фото: Нацполіція

Відзначається, що прокуратурою Республіки Італія при суді м Ріміні проводиться розслідування у кримінальній справі, яка порушена стосовно невстановлених осіб, які у складі злочинної організації здійснили викрадення транспортних засобів на території Італії. Під час проведення розслідування італійські правоохоронці встановили, що деякі транспортні засоби реалізуються за допомогою Інтернет-мережі на території України.

Фото: Нацполіція

Обшуки були проведені на території Донецької, Полтавської та Івано-Франківської областей. За їх результатами вилучено майже три десятки спортивних мотоциклів. Всі вони спрямовані на зберігання в регіональних підрозділах поліції. Пізніше, після надання запитів в європейські країни, правоохоронці будуть встановлювати походження вилученого транспорту.

Фото: Нацполіція

"Поки що особи, у яких було вилучено цей транспорт, не змогли надати документи, що підтверджують законність його придбання і походження. Крім того, буде встановлено спосіб, яким транспорт ввозився на територію України. Діям осіб, які збували цей транспорт, буде дана правова оцінка відповідно до чинного законодавства України", - зазначають в кіберполіції.

Нагадаємо, 30 листопада 2016 року правоохоронці провели міжнародну спецоперацію з ліквідації міжнародної кібермережі Avalanche. У Полтаві затримали організатора - 33-річного місцевого жителя Геннадія Капканова.

1 грудня Жовтневий районний суд Полтави відмовився заарештувати затриманого і він втік. Капканів був оголошений в міжнародний розшук і повторно затриманий.

У лютому організатор бот-мережі Avalanche був заарештований.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram