ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко доручив створити підрозділ з контролю ливнівок при "Київавтодорі"

Влада Києва розробляє комплекс заходів щодо запобігання підтоплень.

Кличко доручив створити підрозділ з контролю ливнівок при "Київавтодорі"
Фото: kyivcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що комунальні служби Києва розробляють план ефективних заходів щодо запобігання підтопленням у столиці.

Про це він повідомив на засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє офіційний портал міста.

"Причини підтоплень є комплексними - це і недотримання будівельних норм під час проведення будівельних робіт, недостатня пропускна здатність наявної дренажної системи, яка будувалася в 1970-ті роки, не завжди якісна експлуатація таких мереж тощо. Очевидно, ми маємо справу, в тому числі, і з наслідками зміни клімату. І, на думку фахівців Гідрометцентру, є всі підстави очікувати збільшення негативного впливу несприятливих явищ погоди в Києві", - зазначив Кличко.

Він також доручив керівникові "Київавтодору" впродовж п'яти днів надати пропозиції щодо доцільності створення спеціального профільного підрозділу, який буде займатися утриманням і контролем функціонування систем зливової каналізації. А також - перевірити виконання технічних умов, наданих забудовникам у частині облаштування на об'єктах зливової каналізації.

Департамент благоустрою повинен у стислі терміни провести обстеження місць, де відбувається прокладання інженерних мереж, і надати приписи щодо неухильного дотримання будівельних вимог і технологій.

"Після цього ми разом приймемо низку рішень. Порушникам правил вони не сподобаються, але це не гра. Внаслідок негоди могли постраждати люди. Тому ми повинні вжити всіх необхідних заходів, щоб мінімізувати можливі наслідки надзвичайних ситуацій", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, за останній місяць у Києві сталося чотири серйозні підтоплення після злив. Останнє - в ніч на неділю, 19 серпня. В столиці затопило низку вулиць і ТРЦ "Гулівер". Потоки дощової води також зруйнували ділянку дороги на вулиці Антоновича. Експерти відзначають, що без ремонту радянської інфраструктури Київ буде підтоплювати постійно.

Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Потоп у Києві: хто відповідальний?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram