ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА: Збитки за втоплені авто повинні відшкодувати страхові компанії, а не мерія або "Київавтодор"

Автомобілістам рекомендують уважно стежити за прогнозами погоди.

КМДА: Збитки за втоплені авто повинні відшкодувати страхові компанії, а не мерія або "Київавтодор"
Фото: Оксана Коваленко/Facebook

Збитки за автомобілі, втоплені під час зливи в Києві, повинні відшкодувати страхові компанії, а не мерія або "Київавтодор".

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, передає кореспондент LB.ua.

"Ми впевнені, що це страхові випадки. Є законодавчий алгоритм, який передбачає компенсацію власнику таких автомобілів за завдання шкоди", -сказав він.

Пантелєєв нагадав, що київська влада завжди завчасно повідомляє жителів столиці про майбутні складні погодні умови. Зокрема, рекомендує не виїжджати на дороги автомобілістам під час снігопадів і сильних злив. Тому самим автомобілістам варто уважно стежити за прогнозами, щоб не потрапляти в подібні ситуації.

"Є спільна європейська страхова практика. Ми впевнені, що ті події, які відбувалися, це форс-мажорні обставини. Тому ми не розглядаємо можливості якогось відшкодування збитку. Ми будемо попереджати про те, що гряде негода ... Можливо, будемо повідомляти про конкретні вулиці, де можливе підтоплення. Розраховуємо на розуміння і співпрацю тут з автомобілістами. Якщо трапляються залпові дощі і зливи, краще взагалі не виїжджати", - додав він.

Нагадаємо, за останній час у Києві відбулися кілька великих потопів після сильної зливи. Так, 23 липня було локальне підтоплення на лівому березі в районі метро "Лівобережна", 25 липня затопило правий берег, 16 серпня вперше затопило Хрещатик.

У суботу, 18 серпня, в столиці затопило низку вулиць і ТРЦ "Гулівер". Потоки дощової води також зруйнували ділянку дороги на вулиці Антоновича.

Експерти відзначають, що без ремонту радянської інфраструктури Київ буде підтоплювати постійно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram