ГоловнаСуспільствоПодії

КМДА: причина затоплення вулиці Антоновича - прокладання тепломереж

Винним буде пред'явлено звинувачення для відшкодування збитку.

КМДА: причина затоплення вулиці Антоновича - прокладання тепломереж
Фото: LB.ua

У Київській міській держадміністрації заявили, що причина затоплення вулиці Антоновича, де провалився асфальт, - прокладання тепломереж.

Про це на прес-конференції повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, передає кореспондент LB.ua.

"Ми щойно повернулися з вулиці Антоновича, де міський голова проводив нараду. Там фактично працював оперативний штаб. Як відомо, по цій вулиці було руйнування дорожнього покриття, провали", - сказав він.

За словами Пантелєєва, комунальні служби Києва відреагували оперативно щодо усунення негативних наслідків зливи і затоплення.

"Уже відновлено рух транспорту  цією вулицею. По-друге, встановлена причина. На цій вулиці відбувалося прокладання тепломереж. Були вириті котловани і потрапляння води туди призвело до ситуації, що склалася. Це поки що попередня оцінка. Комісія продовжить працювати. Винним буде пред'явлено звинувачення для відшкодування збитку як дорожнього покриття, так і тротуарів по вулиці Антоновича", - додав він.

Нагадаємо, після сильної зливи, яка обрушилася на Київ увечері 18 серпня, затопило низку вулиць і ТРЦ "Гулівер". Потоки дощової води також зруйнували ділянку дороги на вулиці Антоновича.

За останній час це вже четвертий "потоп" у столиці після сильного дощу. 23 липня було локальне підтоплення на лівому березі в районі метро "Лівобережна", 25 липня затопило правий берег, 16 серпня вперше потоп стався на вулиці Хрещатик.

Експерти заявляють, що без ремонту радянської інфраструктури Київ буде підтоплювати постійно. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Потоп у Києві: хто відповідальний?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram