ГоловнаСуспільствоПодії

Через нічну зливу в Києві на Поштовій площі знову підтопило розкопки

Два тижні тому сталася аварія на водоканалі.

Через нічну зливу в Києві на Поштовій площі знову підтопило розкопки
Фото: Annabella Morina\Facebook

У Києві на Поштовій площі після сильного дощу підтопило розкопки старовинної вулиці ХІ-ХІІ століть. Про це кияни повідомляють в соцмережах.

"Працівники комунального підприємства відкачують воду з підземелля Поштової площі. Залило розкопки більше, ніж при прориві магістральної труби водопроводу. Також сильно заливало минулої осені. Зараз до води, яка тече на землі, додалися струмки,  що стікають по стінах - в тому місці, де вода вже знайшла прохід при аварії", - написала в Facebook Аннабелла Моріна.

Вона додала, що система дренажу і водовідведення на Поштовій ручна і кожен раз доводиться відкачувати вручну.

КМДА має намір провести роботи на зміцнення паль і опор на розкопках артефактів на Поштовій площі до 2019 року. Два тижні тому через аварію на водоканалі місце розкопок виявилося підтопленим, активісти влаштували акцію протесту, оскільки визнали подію навмисною дією з боку міської влади.

Раніше Міністерство культури почало вносити артефакти, знайдені під час розкопок на Поштовій площі в Києві, в Державний реєстр нерухомих пам'яток України.

Нагадаємо, вночі 19 серпня через сильний дощ у Києві затопило декілька вулиць, паркування і супермаркет торгового центру, біля станції метро "Олімпійська" провалилась дорога.

Останнім часом це вже четвертий "потоп" в Києві після сильного дощу. 23 липня було локальне підтоплення на лівому березі в районі метро "Лівобережна", 25 липня затопило правий берег, 16 серпня вперше потоп стався на вулиці Хрещатик.

Експерти заявляють, що без ремонту радянської інфраструктури Київ підтоплюватиме постійно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram