ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура передала до суду справу про підготовку теракту в Молодіжному парку Харкова

Затримана 44-річна жінка перебуває під вартою з 23 червня.

Прокуратура передала до суду справу про підготовку теракту в Молодіжному парку Харкова
Фото: ssu.gov.ua

Київський районний суд Харкова розгляне обвинувальний акт щодо 44-річної жінки, яка планувала терористичний акт у Молодіжному парку Харкова. Про це повідомляє прес-служба регіональної прокуратури. Харків'янку затримали 23 червня цього року під час спроби дистанційно активувати вибухівку.

За даними слідства, жінку ще на початку року завербували представники Російської Федерації. Вона постійно отримувала завдання щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Харківській області. Крім того, з метою узгодження і координації подальших дій вона кілька разів виїжджала в Росію.

До скоєння злочину обвинувачена готувалася заздалегідь. Як встановило слідство, вона придбала і деякий час зберігала вдома тротилову шашку. Потім знайшла людину, яка на основі цієї шашки виготовила саморобний вибуховий пристрій з дистанційним управлінням за допомогою мобільного телефону.

Уночі 23 червня жінка заклала пристрій в основу пам'ятника бійцям Української повстанської армії. Довести план до кінця зловмисниці завадили співробітники Служби безпеки України.

Зараз на вимогу прокуратури обвинувачена перебуває під вартою. Згідно з санкцією статті, їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, пам'ятник УПА в Харкові піддавався нападам вандалів десятки разів. Його підривали, ламали й обливали фарбою. 6 серпня пам'ятник укотре залили фарбою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram