ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

13 людей отруїлися на весіллі у Рівненській області

Серед постраждалих четверо дітей.

13 людей отруїлися на весіллі у Рівненській області
Фото: Depositphotos/SUKIYASHI

У селі в Радивилівському районі Рівненської області на весіллі отруїлися 13 осіб. Потерпілі звернулися в місцеву лікарню зі скаргами на погане самопочуття.

Прес-служба обласної поліції інформує, що в четвер, 16 серпня, Держспоживслужба в Рівненській області подала в поліцію повідомлення про спалах інфекції після святкування весілля в одному з кафе села Дружба, що сталося ще 12 серпня.

Після весілля в місцеву лікарню звернулися тринадцять осіб, серед яких дев'ять дорослих і четверо дітей.

"За попереднім діагнозом медиків, у всіх констатована харчова токсикоінфекція і сальмонельоз. У п'яти серед госпіталізованих стан середньої тяжкості, у решти - легкий. Загрози життю пацієнтів немає", - зазначили у поліції.

За фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь (ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України) дані внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. В рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюють всі обставини події.

Раніше повідомлялося, що 17 осіб були госпіталізовані у Волинській області через отруєння на весіллі, у двох пацієнтів виявили сальмонельоз.

Через два тижні в тому ж готельно-ресторанному комплексі на Волині було зафіксовано друге масове отруєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram