ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Новоукраїнці батьки морили голодом 4-річного сина, - ЗМІ

Дитина важила всього сім кілограмів замість належних шістнадцяти.

У Новоукраїнці батьки морили голодом 4-річного сина, - ЗМІ
Фото: pravda-kr.com.ua

Служба у справах дітей Новоукраїнської міської ради забрала з багатодітної сім'ї хлопчика, який у свої чотири роки важив лише сім кілограмів.

Про це пише "Кіровоградська правда".

9 серпня педіатр і патронажна медсестра оглядали в цій сім'ї десятимісячну дівчинку і побачили виснаженого чотирирічного хлопчика. Вони хотіли забрати його до лікарні, але батьки категорично відмовилися.

"Ми відразу поїхали до сім'ї, але в будинок нас не пустили. Довелося звернутися в поліцію і прокуратуру. Правоохоронці, своєю чергою, звернулися до суду з проханням видати санкцію", - розповів начальник служби у справах дітей Олександр Спринсян.

Сім'я, в якій виховуються ще три дівчинки 2008, 2012 і 2017 років народження, раніше не стояла на обліку і сигналів про неналежне виконання батьківських обов'язків не надходило. Інші діти перебувають у візуально задовільному стані.

Поліція Новоукраїнки відкрила кримінальне провадження за ст.166 Кримінального кодексу - злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною. Вирішується питання про позбавлення батьківських прав.

Скільки дитина голодувала, лікарі поки що сказати не можуть. Зараз його життю загрози немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram