ГоловнаСуспільствоЖиття

Клімкін вручив Папі Римському "Книгу добра", створену українськими дітьми

Понтифіку вручили один з ексклюзивних екземплярів, створених із саморобного паперу.

Клімкін вручив Папі Римському "Книгу добра", створену українськими дітьми
Фото: espreso.tv

Міністр закордонних справ Павло Клімкін разом із групою українських дітей зустрівся з Папою Римським під час загальної аудієнції у Ватикані. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Під час зустрічі Клімкін передав Папі "Книгу добра", до підготовки якої долучилися понад 300 000 дітей і дорослих з усіх куточків України.

"Міністр разом із групою українських дітей зустрівся з Папою Римським Франциском під час загальної аудієнції у Ватикані, щоб отримати його благословення, а також подякувати Понтифіку за гуманітарну ініціативу "Тато для України", молитви за мир в нашій країні і передати ексклюзивну копію цієї книги", - повідомляє МЗС.

Унікальна книга виготовлена вручну на папері з бавовни і трав, зібраних в тих регіонах, звідки надійшли історії про добро, в ній зібрані 50 реальних розповідей про добро і 50 малюнків, що відображають дитяче бачення людяності, щирості та співчуття у повсякденному житті.

"Книгу добра" презентовано у 2017 році, її створювали в майстернях Центру української культури у м. Таллінн із саморобного паперу. Всього заплановано виготовлення 100 екземплярів ексклюзивних "Книг добра" і 10 тис. друкованих книг. 25 унікальних книг разом з друкованими копіями будуть передані в обласні центри України бібліотекам та загальноосвітнім школам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram