ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова служби у справах дітей, яка допустила смерть 3-річної дитини, отримала умовний термін

Олена Таркіна не провела належної перевірки після повідомлення про знущання з дитини.

Голова служби у справах дітей, яка допустила смерть 3-річної дитини, отримала умовний термін
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Жовтневий районний суд Харкова визнав винною начальницю служби у справах дітей Новобаварського району Харкова, яка допустила смерть трирічної дитини внаслідок насильства в сім'ї. Про це повідомляє KharkivToday.

Чиновницю засудили до трьох років в'язниці з випробувальним терміном один рік за службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК).

Суд врахував той факт, що жінка уклала з прокурорами угоду про визнання провини, звільнилася з роботи і пообіцяла відшкодувати всі судові витрати в повному обсязі. При цьому вона подавала апеляцію на своє відсторонення від роботи, але програла її.

У вересні 2017 року начальниця служби у справах дітей Новобаварського району отримала повідомлення від директора районного Центру соціальних служб про необхідність провести роботу з сім'єю, де чоловік систематично б'є трирічного хлопчика. Вона доручила це завдання своїм підлеглим, проте вони халатно поставилися до виконання обов'язків, склавши лише формальний акт перевірки.

Чоловік продовжив знущатися з дитини, і через три тижні після перевірки хлопчика доставили в реанімацію, де він помер. Згідно з висновками судмедекспертизи, причиною смерті дитини стала аліментарна дистрофія (голод) у результаті зовнішнього обмеження харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram