ГоловнаСуспільствоОсвіта

З 1 вересня першокласники навчатимуться за новими державними стандартами і в нових класах

Також уряд вводить нові інструменти мотивації молодих учених.

З 1 вересня першокласники навчатимуться за новими державними стандартами і в нових класах
Фото: kolobok.ua

З 1 вересня учні перших класів навчатимуться за новими державними стандартами і в нових класах, на оснащення яких цього року було виділено 1 млрд гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляють на сайті Кабміну.

"З 1 вересня перші класи навчатимуться за новими державними стандартами. Перепідготовку пройшли 22 тис. педагогів початкових класів, понад 18 тис. учителів іноземної мови, які будуть працювати з дітьми. Ми передали майже 1 млрд гривень органам самоврядування для облаштування початкової школи", - сказав він.

Прем'єр також нагадав, що, крім нової початкової школи, уряд вводить нові державні інструменти мотивації молодих учених.

"Ми створюємо Фонд досліджень. Це початок процесу фінансування молодих учених. Ми знайдемо механізми, щоб вчені працювали в Україні, і наука розвивалася", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, в цьому навчальному році Міносвіти змінило правила прийому в перший клас, застосувавши територіальний принцип. Раніше також повідомляли про відмову від табелів успішності в першому класі і про перехід на комплексну оцінку навичок учнів. Окрім того, для першокласників надрукують нові підручники.

Детальніше про нові правила для першокласників читайте в матеріалі LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram