ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Понад 500 лікарень звернулися в Нацслужбу здоров'я для укладення договорів

468 лікарень виконали всі вимоги і скоро підпишуть договори.

Понад 500 лікарень звернулися в Нацслужбу здоров'я для укладення договорів

Національна служба здоров'я отримала 509 заяв під час другої хвилі підписання договорів з медичними установами. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"За час "другої хвилі" Нацслужба здоров'я отримала 509 заяв від комунальних і приватних установ первинної медичної допомоги. 468 із них заповнені з дотриманням усіх вимог. Саме ці установи найближчим часом отримають лист від служби про намір укласти договір", - сказано в повідомленні.

Кількість отриманих заяв майже втричі більша порівняно з "першою хвилею" підписання декларацій.

Цього разу найактивнішими були медустанови в Харківській, у Львівській і Сумській областях. Також було отримано багато заяв від установ, які працюють у гірських селах Закарпаття.

Договори з медичними закладами служба повинна укласти до 15 серпня.

Нагадаємо, в Україні проходить реформа охорони здоров'я, згідно з якою громадяни підписують декларації з лікарями першої ланки - педіатрами і фахівцями сімейної медицини, після чого бюджетне фінансування розподіляють по медичних установах відповідно до кількості підписаних декларацій. Участь у програмі "Гроші йдуть за пацієнтом" можуть узяти медичні установи будь-якої форми власності, які підписали договір з Національною службою здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram