ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрюваний у справі про вбивство Вороненкова знепритомнів у залі суду

Шевченківський суд оголосив перерву і викликав підозрюваному Тарасенкові швидку допомогу.

Підозрюваний у справі про вбивство Вороненкова знепритомнів у залі суду
Фото: eadaily.com

Шевченківський районний суд Києва оголосив перерву в справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, оскільки один із підозрюваних знепритомнів.

Про це повідомляє УНН.

Звинувачений у співучасті в убивстві Ярослав Тарасенко знепритомнів і впав на підлогу, перебуваючи в скляному боксі. Інший обвинувачений, Олександр Лось, почав надавати йому допомогу.

Секретар судового засідання викликала в суд "швидку".

Також на засіданні обвинувачений Лось повідомив, що вранці вже просили викликати медиків для Тарасенка, який раніше оголосив голодування.

На сьогоднішньому підготовчому засіданні прокуратура звернулася до суду з клопотанням продовжити арешт для підозрюваних. Захисники Тарасенка та Лося відзначили, що в своєму клопотанні прокурори не пояснили, чому їхні клієнти повинні далі перебувати під вартою.

Також захист заявив про те, що виступає проти призначення обвинувального акта до розгляду по суті. На їхню думку, його складено з порушенням КПК.

Нагадаємо, раніше столична прокуратура повторно внесла в суд обвинувальний акт у справі вбивства Вороненкова, виправивши технічні неточності, зазначені судом.

13 червня Шевченківський районний суд Києва повернув прокурору обвинувальний акт стосовно Ярослава Тарасенка та Олександра Лося, підозрюваних у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Вороненкова застрелили в центрі Києва 23 березня 2017 року. У травні 2018 року слідчі заявили про завершення розслідування і передачу обвинувального акта до суду. У справі проходять організатор убивства і п'ятеро співучасників. Окрім Тарасенка та Лося, в справі фігурують Юрій Василенко та Ярослав Левенець (оголошені в розшук, їхні справи виділені в окреме провадження), а також громадянин Росії Володимир Тюрин - организатор убивства. Безпосередній виконавець - Павло Паршов - був поранений охоронцем Вороненкова і помер у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram