ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Зарплата сімейного лікаря в липні сягнула 16 тис. гривень, - МОЗ

Зміни відбулися для тих медиків, які працюють за системою "гроші йдуть за пацієнтом".

Зарплата сімейного лікаря в липні сягнула 16 тис. гривень, - МОЗ
Фото: Макс Требухов

Сімейні лікарі, які підписали декларації зі своїми пацієнтами і почали працювати за системою "гроші йдуть за пацієнтом", отримали в липні підвищені зарплати. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

За даними Міністерства охорони здоров'я, 161 медичний заклад первинної медичної допомоги отримав 255,3 млн гривень від Національної служби здоров'я України. Гроші перераховані відповідно до тарифів на медичне обслуговування пацієнтів.

"Розмір винагороди більше не прив'язаний до бюджетної сітки. Рішення про планування бюджету та підвищення заробітних плат на місцях приймають колективи медичних установ. Рівень зарплати може залежати від кількості декларацій, які підписав лікар з пацієнтами, або інших показників", - зазначили в МОЗ.

Читайте: МОЗ заперечує масовий виїзд лікарів за кордон і дефіцит медичного персоналу 

Наприклад, сімейний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Селидівської міської ради в Донецькій області підписав 1800 декларацій. На сьогодні його дохід з 5450 гривень у червні зріс до 10 504 гривень у липні.

В Івано-Франківській області лікар-педіатр Коломийського міського центру первинної медико-санітарної допомоги підписала 900 декларацій. У червні вона отримала 4750 гривень, в липні її зарплата зросла майже до 8 тис. гривень. Водночас медсестра цієї медустанови в червні отримала 3 876 гривень, у липні - 6 316 гривень.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я зупинило виплати лікарні в Калуші, де виявилися підроблені декларації пацієнтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram