ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області обвалився гуртожиток аграрного технікуму (оновлено)

Зруйновано 25 житлових кімнат, постраждалих немає.

У Житомирській області обвалився гуртожиток аграрного технікуму (оновлено)
Фото: dsns.gov.ua

У с. Нова Чортория Житомирської області обрушилася 5-поверхова будівля гуртожитку Новочорторийського державного аграрного технікуму. Про це повідомляє прес-служба управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України.

Інцидент стався близько 6:00 ранку.

"В результаті обвалення зруйновано 25 житлових кімнат загальною площею близько 250 кв. м. Всього будинок на три під'їзди, на 225 житлових кімнат", - сказано в повідомленні.

Студентів у гуртожитку не було, оскільки зараз тривають канікули. Загиблих і травмованих в результаті події немає.

Фото: dsns.gov.ua

Оновлення. Попередня причина часткового руйнування гуртожитку аграрного технікуму - підмивання фундаменту будівлі ґрунтовими і дощовими водами, що спровокувало просідання фундаменту. Про це повідомили в ДержНС України.

За даними рятувальників, зруйнована частина тильної стіни, бічної несучої стіни та 24 житлових кімнат в третьому під'їзді загальною площею близько 330 кв. м.

Загроза іншим двом під'їздам відсутня. Всього в третьому під'їзді було 48 кімнат. Загальна кількість житлових кімнат в гуртожитку 225.

Для запобігання випадків мародерства і травмування людей доступ до будівлі обмежать. Спеціальна комісія вирішує питання про демонтаж або ремонт зруйнованого під'їзду.

Нагадаємо, раніше в двоповерховому житловому будинку в Житомирі обвалилася стеля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram