ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція Києва перейшла на посилений режим через хресну ходу

З проїжджої частини приберуть припарковані автомобілі, щоб вони не заважали рухатися учасникам ходи.

Поліція Києва перейшла на посилений режим через хресну ходу
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Правоохоронці перейшли на посилений режим роботи у зв'язку із заходами з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі, які пройдуть у Києві 27 і 28 липня.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

Начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко вранці 27 липня провів інструктаж з особовим складом, який залучатиметься для забезпечення громадського правопорядку.

"Він спрямував наряди поліції на посилене патрулювання в місцях збору віруючих, на зупинках громадського транспорту та на станціях метро", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли, цими днями працюватимуть додаткові групи фахівців-вибухотехніків, кінологи і слідчо-оперативні групи, які будуть реагувати на заяви та повідомлення громадян. Також повідомляють, що патрульні приберуть з проїжджої частини припарковані автомобілі, щоб вони не заважали рухатися учасникам хресної ходи.

Для координації дій правоохоронців з іншими профільними службами в головкомі столичної поліції в цілодобовому режимі працює ситуаційний центр.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

"Поліцейські здійснюють постійний моніторинг і контроль за ситуацією в місцях проведення масових заходів, щоб відразу реагувати і не допустити порушень правопорядку", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, координатор групи "Інформаційний спротив" депутат Дмитро Тимчук повідомив, що Кремль готує провокації під час і після хресної ходи, які забезпечить Спілка православних братств.

Раніше також стало відомо, що на окупованій частині Донбасу збирають людей для відправки до Києва як "групу підтримки" супротивників української автокефалії.

Для забезпечення безпеки під час хресної ходи в Києві МВС залучило бійців Нацгвардії і ДСНС, а також підрозділи кінологічної служби, вибухотехніків і поліцію діалогу. Під час заходів буде також задіяна техніка, а колони з віруючими супроводжуватимуться пішими патрулями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram