ГоловнаСуспільствоЖиття

Водія "Хаммера", який збив дитину на переході в Києві, заарештовано без права застави

Островський частково визнав свою провину і заявив, що не намагався втекти з місця події.

Шевченківський районний суд Києва заарештував водія автомобіля Hummer Кирила Островського, який збив насмерть дитину на пішохідному переході.

Відповідне рішення оголосив слідчий суддя.

Суд погодився з доводами прокуратури щодо можливих ризиків з боку підозрюваного і, враховуючи тяжкість злочину, у вчиненні якого підозрюють Островського, задовольнив клопотання прокуратури в повному обсязі.

Островського заарештовано на два місяці без права внесення застави. Рішення може бути оскаржене в апеляційному суді.

Як повідомляє УНІАН, під час засідання Островський частково визнав свою провину і заявив, що з місця події втекти не намагався, і жалкує про те, що трапилося.

Островський стверджує, що в момент ДТП двоє дітей раптово вибігли на дорогу: перша дитина встигла проскочити, а другу він збив. Він також заявив, що його сім'я допомагає родині загиблої дівчинки.

Островський додав, що за його відчуттями, він їхав з "помірною" швидкістю, і не розуміє, чому машина не загальмувала. Номери ж зі свого авто після ДТП він зняв для того, "щоб уберегти своїх рідних".

Нагадаємо, увечері 24 липня на бульварі Лесі Українки Островський на пішохідному переході збив насмерть 10-річну дівчинку. Після цього він від'їхав на кілька метрів і намагався зняти номери з автомобіля. Островського затримали поліцейські, які не помітили в нього первинних ознак алкогольного сп'яніння. Тест на "Драгер" також показав, що водій був тверезим, перевірка на наркотики займе більше часу.

Прокуратура повідомила Островському про підозру в скоєнні ДТП, що спричинила загибель дитини. Також вирішується питання про додаткову кваліфікацію його дій за ст. 135 КК України (залишення в небезпеці).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram