ГоловнаСуспільствоОсвіта

Одеський суд відхилив позовну заяву звільненого ректора ОНМедУ

Дії Запорожана суддя розцінив як такі, що "не відповідають принципам пропорційності".

Одеський суд відхилив позовну заяву звільненого ректора ОНМедУ
Фото: uc.od.ua

Суддя Приморського районного суду Одеси Андрій Бойчук відмовився задовольняти позовну заяву звільненого ректора Одеського національного медичного університету Валерія Запорожана, ухваливши рішення повернути її екс-ректору.

Про це пише видання Южный курьер.

Запорожан звернувся до Приморського районного суду Одеси з позовом про призупинення наказу МОЗ про перевірку та про заборону на допуск в ОНМедУ комісії МОЗ. А потім, уточнивши свої вимоги, екс-ректор попросив суд заборонити МОЗ розривати з ним контракт і відстороняти його від посади.

Позов і попередні дії Валерія Запорожана були розцінені суддею як такі, що "не відповідають принципам пропорційності" діям Міністерства охорони здоров'я. На цій підставі суддя Андрій Бойчук відмовив Запорожану в задоволенні позову про заборону перевірки МОЗ.

За словами присутніх на судовому засіданні активістів і представників сфери охорони здоров'я, "суд сьогодні виніс законне і справедливе рішення".

Нагадаємо, 17 липня стало відомо про звільнення ректора Валерія Запорожана. Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун підписала відповідний наказ внаслідок грубих порушень екс-ректором трудових зобов'язань за контрактом.

Станом на 18 липня в університеті намагалися одночасно взятися до роботи двоє в.о. ректора: один - призначений наказом МОЗ, другий - наказом Запорожана, який не погодився з відставкою.

Напружений діалог ректорату з представником МОЗ супроводжувався, зокрема, навіть хибним замінуванням будівлі ректорату ОНМедУ через телефонний дзвінок. У підсумку проректор Юрій Бажора все ж був змушений підписати наказ міністра про звільнення Запорожана і призначення Аймедова.

Крім того, Бажора сам підписав наказ про своє призначення в.о. ректора (у зв'язку з чим уже став об'єктом подання в правоохоронні органи у зв'язку з перевищенням службових повноважень).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram