ГоловнаСуспільствоЖиття

Одеський суд не зміг заарештувати комунальну власність, щоб виплатити компенсацію постраждалим у "Вікторії"

На сьогоднішньому засіданні адвокат захисту домагався відводу прокурора, чим затягнув засідання на три години.

Одеський суд не зміг заарештувати комунальну власність, щоб виплатити компенсацію постраждалим у "Вікторії"
Вигорілий корпус дитячого табору Вікторія в Одесі
Фото: МВД Украины

Київський районний суд Одеси сьогодні продовжив розглядати справу про службову недбалість директора дитячого табору "Вікторія" Петроса Саркісяна. Як повідомляє "Думская", захист Саркісяна клопотав про відвід прокурора, але отримав відмову.

У планах судового процесу було ознайомлення з речовими доказами у справі і арешт комунальної власності міста для забезпечення цивільного позову потерпілих. Однак перед початком засідання адвокат обвинуваченого Ігор Карпов подав клопотання про зміну порядку засідання. Зокрема, він наполягав на проведенні допиту керівника танцювального колективу "Адель" Тетяни Єгорової та дітей, що проходять свідками у справі, - Максима Тихончука і Каті Ной, а також вожатих Олени Адамської і Сергія Бекетова. За його словами, на дітей може здійснюватися певний тиск, в результаті якого вони змінюють свідчення на користь Тетяни Єгорової.

Суддя Віктор Чаплицький не задовольнив клопотання адвоката обвинуваченого, посилаючись на те, що до суду вже з'явилися постраждалі діти, і пізно змінювати перебіг судового процесу. У відповідь Ігор Карпов звинуватив суддю Віктора Чаплицького в упередженості, і заявив клопотання про його відвід.

Через три години суддя Войтов, розглянувши клопотання, визнав його необґрунтованим і відмовив у задоволенні позову. До питання про компенсації постраждалих суд не дійшов.

Нагадаємо, 15 вересня 2017 року в результаті пожежі в таборі "Вікторія" загинули троє дівчаток з танцювального колективу "Адель". Потерпілими у справі суд визнав 78 осіб, їхній позов про компенсацію морального збитку становить майже 4 млн гривень, суд визнав Саркісяна та одеську мерію відповідачами за цим позовом.

Раніше Саркісян повернув місту 120 тис. гривень, викрадених під час роботи на посаді директора табору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram