ГоловнаСуспільствоПодії

Умань і 12 сіл на Черкащині залишилися без газу

Відбулася розгерметизація газопроводу, без постраждалих.

Умань і 12 сіл на Черкащині залишилися без газу
Фото: obozrevatel.com

За інформацією ВАТ "Уманьгаз", у понеділок, 9 липня, через розгерметизацію газопроводу високого тиску "Городецьке - Умань" тимчасово, до усунення витоку газу, було припинено подачу газу в місто Умань і 12 сіл району.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці у вівторок вранці помічник начальника Управління Державної служби України з НС у Черкаській області Костянтин Проценко, крім Умані, без газу залишилися села Пиковець, Гереженівка, Паланка, Дмитрушки (частково), Кочержинці, Громи, Томашівка, Ропотуха, Фурманка, Собківка, Полянецьке, Синиця.

"В Уманському районі тривають відновлювальні роботи на газопроводі", - написав Проценко, додавши, що на місці події, крім аварійної бригади ВАТ "Уманьгаз", працюють рятувальники чергового караулу Уманської пожежно-рятувальної частини. Рятувальники відкачують воду з траншеї, де на газопроводі фахівці аварійної бригади "Уманьгаз" проводять зварювальні роботи.

Нагадаємо, наприкінці червня Верховний Суд України ухвалив рішення про виведення української ділянки магістральних трубопроводів з державної власності і передачу його в користування російським комерційним структурам і компаніям, афільованим з лідером руху "Український вибір" Віктором Медведчуком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram